feat_1a

De toekomst van de kerk en de kerk van de toekomst

Vader en zoon Voorberg zijn beide intensief actief binnen de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt). De een is (ex)voorzitter van de GeneraleSynode en opereert, zou je kunnen zeggen, binnen het centrum van de kerk. Zijn zoon is actief als gemeentestichter in Amsterdam Westwaar hij op de rand van de kerk een nieuwe gemeente aan het  stichten is met rand-kerkelijken en ongelovigen.

Ds. P.L. Voorberg zal met name ingaan op het kerkvergaderende werk van Christus, waarbij expliciet de vraag zal klinken of Christus bij zijn komst nog wel eenkerk zal vinden op aarde en waar. En wat onze taak dan is. Want wat is eigenlijk een kerk? Helpen de kenmerken van de kerk ons verder?

Zoon Rikko Voorberg zal met name ingaan op zijn praktijk in Amsterdam, waar hij alle vormen lijkt los te laten ten einde de ongelovigen te winnen voor Christus. Wat levert dat op en welke kritische vragen zijn daarover te stellen?

Het belooft een boeiend gesprek te worden tussen de zaal en twee generaties Voorberg, die elk een ander deel van de kerk lijken te vertegenwoordigen.